torstai 21. lokakuuta 2010

Pussukka ystävälle ja toinen varastoon

Sain Hipun blogista idean tehdä pussukoita pienimmistä kangaspaloistani. Kukkapussukan annan lahjaksi ystävälleni, jolle minun on jo pitkään pitänyt jotain tehdä aivan itse ja nyt vihdoin sain tehtyä jotain, jonka kehtaan antaa. Näihin pussukoihin käytin tuollaiset vanhat kirpputorilta ostetut vetoketjut, jotka ovat asuneet kaapissani aivan liian pitkään. Vetoketjut ovat muuttaneet mukanani ainakin kaksi kertaa. En edes pidä noista vetoketjuista, koska ovat aika terävät ja ilkeän näköisetkin, mutta ajattelin, että johonkin ne joskus pitää käyttää, kun olen moiset typeryyksissäni ostanut. Kukkapussukassa käytetyt kankaat ovat kahdesta vanhasta tyynyliinasta, jotka olen ostanut kirpputorilta. Olen tehnyt joskus aika paljon kauppakasseja ja muita kasseja, joita varten olen ostanut kivoja tyynyliinoja kirppareilta.


Toisessa pussukassa seikkailee epäonnisen pussilakanan kuvat pöllö ja kukka. Epäonninen pussilakana oli, koska siskonpoikani halusi aikoinaan tehdä siitä itselleen penaalin ja hän leikkeli pussilakanasta mieleisensä kuvan aivan keskeltä lakanaa. Lakana näytti aika silputulta, mutta penaalista tuli hieno. En tiedä onko se enää tallella kuitenkaan. Tapauksesta on aikaa melkein kymmenen vuotta. Onni onnettomuudessa on kuitenkin se, että nyt voin käyttää pussilakanan kuvia ompeluksiini! (kun olen säilyttänyt pussilakanan raatoa kaapissani tarpeeksi monta vuotta)


Kiitos siskonpojalle pussilakanan silpomisesta, kiitos Hipulle inspiroivasta blogista, kiitos ompelukoneelle, perheelle, ystäville, pöllöille ja kukille!

5 kommenttia:

 1. Toi pöllöpussi on niiin ihana! Kiva kun maltat nyt käyttää kankaan, kun sitä oli jo pilputtu... usein se on se ongelma, ettei malta tehdä mitään hienoista kankaista.

  VastaaPoista
 2. ^Mullakin tuota kangasta on varastossa ja juurikin ongelmana, että sitä ei meinaa malttaa käyttää. Eipä se toki tuolla kaapissakaan ketään oikein ilahduta, että ehkä pitäisi uskaltautua.

  Tosi hienolta näyttää kyllä pussukassa!

  VastaaPoista
 3. Teillä on Henni sentään ollut se käytössä pussilakanana, valokuvissa näkynyt :) En minäkään ehjää raaskisi leikellä :)

  VastaaPoista
 4. hihi, hauska juttu. Ja upeita pussukoita tuli! <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos muuten pussukasta, se on oikein hieno ja toimiva! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!