perjantai 5. marraskuuta 2010

Myöhäinen kanttarellisato


Tällaisia kanttarelleja virkkasin sukulaistytölle syntymäpäivälahjaksi. Sienet on virkattu langasta, jonka olen joskus saanut, tästä langasta virkkasin myös punaisten samettihousujen pitsikukat. Lanka on ohutta puuvillalankaa. Sienet ovat virkattu kokeillen ja jokainen sieni on erilainen. Isoimmat sienet virkkasin alhaalta ylös, mutta pikkuiset sienet, joita on kaksi aloitin tuolta keskeltä ja sitten vaihdoin suuntaa niin pienissä sienissä ei ole reikää keskellä. Olisi pitänyt kai kaikki tehdä niin jos olisi halunnut että tulisi oikein aidon näköisiä sieniä, mutta kai on ihan hyvä jättää vähän tilaa mielikuvituksellekin.

5 kommenttia:

 1. Kovasti on näillä sienillä leikitty viime päivinä. Netistä ja sienikirjasta on myös tutustuttu muihin sieniin. Kohta lapsi tuntee paremmin sienet kuin äitinsä :)

  VastaaPoista
 2. Pitää tehdä lisää sieniä. Suppilovahveroita ja tatteja ja muita tavallisia ruokasieniä. Yksi tuttavapariskunta oli muuten tänä syksynä kerännyt sata litraa suppiksia! Aikamoinen määrä. Pitäiskö virkata vaikka kymmenen litraa sieniä?

  VastaaPoista
 3. ohhoh, siinä on vähän varmaan säilömistä :) ehkä riitti sadasta litrasta jo muillekin. Täytyy tosiaan ottaa sieniprojekti. Ne on tosi kivoja!

  VastaaPoista
 4. Hienoja sieniä!
  Minä en oo koskaan löytänyt suppilovahveroita, olis kiva joskus kerätä niitä.

  VastaaPoista
 5. Suppilovahveroita voi kai vielä näinkin myöhään poimia, ei haittaa vaikka olisi ollut pakkastakin. Ja jos löytää hyvän paikan niin niitä voi kai olla tosi pajonkin ja tänä vuonna on kai ollut aika hyvä sienivuosi. Itse en ole tänä syksynä sienestänyt. Onneksi muut ovat niin ei jää monet litrat sieniä syömättä :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!