tiistai 7. joulukuuta 2010

Sukat


Neuloin itselleni sukat. Aloitin näiden neulomisen, koska minulla on liikaa lankoja ja halusin katsoa teeveetä, mutta kirjoneule ei sopinut television kanssa kovin hyvin yhteen. Tai ainakin minun on pakko aika paljon katsoa, että varmasti otan sen oikein langan, joten sitä teeveetä sitten lähinnä kuuntelee. Mutta tykkään katsoa televisiosta myös hömppääkin ja hömppää ei niin tiiviisti tarvitse seurata, joten sen kanssa kirjoneulekin sopi yhteen.


Sukkien ohje on nimeltään Serkusten kotitöppöset ja se on Kyllikki Mitrosen ja Liia Vilkkumaan kirjasta Sukkasillaan. Sukista tuli loppujen lopuksi ihan kivat, mutta olisi ehkä pitänyt käyttää pikkuisen isompia puikkoja, sillä kirjoneuleesta tahtoi tulla pikkuisen liian piukkaa, vaikka yleensä neulon aika höllää. Varsinkin kantapään jälkeen on sukissa aika piukea kohta, mutta ehkä se siitä venyy. Olisi ehkä pitänyt aloittaa kiilakavennukset vasta pikkuisen myöhemmin. Langoista vielä sen verran, että valkoinen ja viininpunainen lanka on muistaakseni Novitan Nallea ja tuo violetti Gjestalin Maijaa, mutta en nyt ole aivan varma tästä.

3 kommenttia:

 1. Hei ne tuli valmiiksi (ja näin nopsaa), jee. Hienot!

  VastaaPoista
 2. Harrastan itse neulomista + TV:tä, mutta olen huomannut että sukat kuitenkin on helpommat kun lapaset. Johtunee siitä, että niitä on tullut enemmän tehtyä. Ja jos tulee oikein hienot sukat, ei niitä malta pitää eikä antaa poiskaan.

  VastaaPoista
 3. Henni, olen katsonut paljon teeveetä ;)
  Ja Maisa, olisihan TV aivan ajan tuhlausta ilman käsitöitä. Ja onhan se tosiaan hyvä, että sukat eivät ole liian täydelliset tallattaviksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!