lauantai 22. tammikuuta 2011

Surkeat sukat

Näiden sukkien teon aloitin jo joulukuussa ja näiden ohje on samasta Sukkasillaan -kirjasta, josta oli ohje viimeksi neulomiini sukkiin. Ohjetta jouduin vähän muuttamaan sopivaksi käyttämilleni langoille, enkä kaikkia koristuksiakaan jaksanut tehdä. Vaikkakin nämä sukat halusin tehdä nimenomaan noiden varsien koristeluiden vuoksi, mutta en taida toisia tällaisia tehdä, vaikka näistä tulikin aika kivat. Sillä sukkia on minusta hauska neuloa sen vuoksi, että ne valmistuvat nopeasti ja nämä valmistuivat hitaasti. Ja myös siitä syystä että lankojen päättely on tylsää ja sitä piti tehdä paljon.

Neuloin sukat viininpunaisilla ja vaalean violeteilla langoilla, joita käytin edellisissä sukissa. Ensin tarkoituksenani oli neuloa varret viininpunaisella ja terät violetilla. Sitten ajattelin, ettei violetti lanka riitäkään, joten päätin tehdä kaksi paksua raitaa ja kantapään viininpunaisella langalla. Myöhemmin löysinkin iskemättömän kerän vaaleanviolettia ja sitten kävikin niin, että viininpunainen lanka loppui kesken. Nyt sukat siis ovat eriparia ja lisäksi vielä epätasapainossa. Eriparisuus ei minua sinänsä haittaa, mutta tasapaino pitäisi olla.

Olenkin harkinnut joko neuloa toisenkin terän kokonaan violetiksi tai vaihtoehtoisesti neuloa molempien sukkien kärkeen vähän viininpunaista, joka näyttäisi hyvältä, mutta siitä olisi kyllä jo aika lailla vaivaa.
Varsien koristelu on kyllä ihana ja ehkä se innostaakin tekemään ratkaisun sukkien valmiiksi saattamiseksi. Voisinhan jättää ne tällaiseksikin. Neuvoja ja mielipiteitä kaivataan!

9 kommenttia:

 1. Jos tuota viinipunaista lankaa on vielä jälkellä, niin kirjaile sillä sukkien käyttäjän nimi tai jotain muuta mukavaa samalle kohtaa raidattomaan sukkaan millä toisen sukan raita on; siitä voisi tulla kivasti tasapainottava elementti.

  VastaaPoista
 2. ^ meinasin juuri tulla ehdottamaan vaikkapa virkattua kukkasta kevyempään sukkaan.

  VastaaPoista
 3. Aivan upeat kyllä tuli varsista, vaikka et kaikkia koristuksia tehnytkään. Varmaan joku kirjonta juttu tosiaan olisi hauska, mutta viininpunaista ei tainnut jäädä... Mutta jollain varren värillä sitten???

  VastaaPoista
 4. Viininpunaista lankaa ei jäänyt jäljelle yhtään, harmi, sillä Katjan kirjontaidea on tosi hyvä! Ehkä tosiaan jollain toisella värillä jotain...

  Kiitos ideoista, niistä oli jo paljon hyötyä! (ideoita otetaan kyllä vastaan lisääkin!)

  VastaaPoista
 5. Eriparijalkaisena ja -kätisenä eriparisuus viehättää. Kauniit varret, en osaa neuvoa tasapainon kanssa.

  VastaaPoista
 6. Vois sen kirjailun tehdä tuolla pinkilläkin mitä varsissa on... jos sitä vielä löytyy.

  VastaaPoista
 7. Liina, varmaan pitäisi jättää sukat tuollaisiksi ja opetella pysymään tasapainossa, vaikkei sukat olekaan :)

  VastaaPoista
 8. ... tai sitten kirjailen pinkillä, koska sitä on jäljellä :)

  VastaaPoista
 9. Ja siis tasapainoneuvottomuuteni koskee sukkien lisäksi kaikkea muutakin. Tietty jos kaipaa haastetta tasapainoiluun, niin voi esim just kulkea epätasapainoisissa sukissa.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!