sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Pieniä virkattuja
Virkkasin tällaisen rasian "kestovanulapuilleni" kylppäriimme. Leikkasin kuteen vanhasta pussilakanasta.

Eräällä kirpparikierroksella löytyi hamppulankaa, jonka ostin, vaikka minun piti olla langanostolakossa. Tein hamppulangasta rätin, lanka oli ehkä hieman liian paksua rättiin, koska lopputulos on aika jäykkä. Tuntui myös kuivuvan aika hitaasti tämä rätti, joten en tiedä miten hyvä tulee olemaan, mutta tulipa kokeilua.

4 kommenttia:

 1. Hieno rasia! Säilytyskoreja on pitänyt virkata minunkin! Paljon vanhaa iloisenväristä trikoovaatetta, jota voisi silputa. Olen tehnyt koetilkkuja, mutta huomaan että on vaikea arvioida, kuinka leveää kudetta pitäisi leikata. Minkä numeron koukulla teit?

  VastaaPoista
 2. Ihailinkin tuota säilytysrasiaa, kun viimeksi käytiin. Se on kyllä kivan raikas ja sopii tarkoitukseensa. Toivottavasti rätti toimii, jossain siivouspuuhissa paksuudesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 3. Liina, taisi olla kympin koukku. Mäkin olen silpunnut joitain vanhoja paitoja joskus ja aika paljon vaikuttaa se kankaan paksuus siihen minkä paksuista kannattaa leikata, ja yhdestä paidasta tulee aika vähän, mutta mä olen leikannut yleensä n. 2 cm paksuista kudetta.
  Ja Elina, ei ole tullut siivottua nyt tuon rätin valmistumisen jälkeen, enkä ole sitä keittiörätiksikään koittanut, mutta eiköhän sen aika vielä tule :)

  VastaaPoista
 4. Hamppulangasta tehty rätti on niin hieno, ettei kannata rättinä käyttää. Sopii vaikkapa leipälautaselle tai pannulapuks.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!