sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Raitasukat rääppeistä

Tein miehelleni villasukat samoista langoista, joita käytin tyttäreni neuletakissa. Kaksi muuta neuletakissa käyttämääni lankaa sain kulutettua neuletakkiin ja sen valmistuttua ajattelin, että jäljelle jäi hyvä kolmikko villasukkia varten. Harmaata riitti vain toiseen sukkaan ja toisen tein sitten hiukan tummemmalla harmaalla. Vaaleampi harmaa on Novitan Nallea ja tummempi Vuorelman Vetoa. Tummemmalla harmaalla aion terittää yhdet omat sukkani, mutten ihan vielä, sillä aloin tänään neuloa itselleni sukkia, koska yhdessä blogissa näin sellaiset, jotka haluan :)

Itseasiassa myös turkoosi lanka loppui aivan viimeisillä raidoilla ja luulin löytäneeni kerän samaa lankaa, mutta pari raitaa myöhemmin huomasin, ettei olekaan samaa. Ei haittaa. Tämä oli myös ihan ensimmäinen kerta kun kokeilin tehdä tuon tiimalasikantapään (ohje Ullassa) ja hyvinhän se sujui. Ja sukka taitaa olla ihan hyvä jalkaan, vaikka kärjessä kävikin vähän niin, että meinasin neuloa liian pitkäksi ja tein kavennukset aika jyrkästi.

5 kommenttia:

 1. Kauniit ja harmoniset värinvaihdot. Minä pidän myös tuosta tiimalasikantapäästä, koska sillä välttyy silmukoiden poimimiselta. Ystävät ovat myös sanoneet, että näin tekemäni sukat istuvat paremmin jalkaan kuin "perinteiset".

  -Paula

  VastaaPoista
 2. Todella kauniit sukat! Pitäisi minunkin joskus opetella tuo tiimalasikantapää, tähän asti olen sitä lykännyt, kun on tuntunut, että se perinteinen on tarpeeksi hyvä...

  VastaaPoista
 3. No nyt minäkin löydän tuon kantapään jota Kaliforniassa oppilaat harrasti! En ole osannut etsiä suomeksi ja löytämälläni englanninkielisellä ohjeella tuli ihan putkisukka, missä mahtoi vika olla... Hienot sukat!

  VastaaPoista
 4. Hienot sukat - kyl miehen kelppaa. Huomasin heti tuon kantapään, jota aion joskus kokeilla kun niin monta kertaa on ollut mielessä tehdä se.

  VastaaPoista
 5. Tiimalasikantapäätä kannattaa kokeilla, se on aika kiva tehdä, ekan sukan kanssa vähän tuntui oudolta, mutta toinen meni jo oikein mukavasti ja varmaan tosiaan tuntuu mukavalta jalassa tuollainen kantapää, kuten Paula sanoi. En tiedä onko yhtä kestävä kuin perinteinen, sen näyttää aika :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!