tiistai 17. toukokuuta 2011

Lautasliinat


Surautin tällaiset lautasliinat meille. Nämä ovat ihan tavallisesta lakanakankaasta, jota ostin eurokankaasta. Päärmäsin saumurilla reunat. Näiden koko on noin 30 x 30 cm ja olisi kyllä voinut olla suuremmat. Koko myös vähän vaihtelee, eikä kaikki ole edes neliöitä, en oikein jaksanut tehdä niin tarkasti. Nyt kyllä vähän harmittaa, koska neliön muotoisia liinoja olisi kivempi taitella. Aioin taitella kuvaa varten näistä jotkut mahtavat joutsenet tai vastaavat, muttei sitten rahkeet riittänyt. Enkä edes osannut päättää kumman väriset lautasliinat laitan ja miten taittelen. Sitten laitoin molemmat kun sävyt käyvät yhteen. En selvästikään ole mikään kattauksen mestari muutoinkaan, ainakaan vielä. Ehkä alan pitää hienoja illalliskutsuja ja minusta tulee kattauksen mestari ja muutoinkin mahtava emäntä. Tai ehkä en, nähtäväksi jää.

5 kommenttia:

 1. Niitähän nyt täytyy sutten surautella jokaiseen tilanteeseen sopivan värisiä, jos alkaa oikein kattauksen mestariksi :D Hienolta näyttää. Pitäisi itsekin suristella vastaavia.

  (hauska teemaan viittaava salasana vai mikä lie osui mulle: cateri (ng)

  VastaaPoista
 2. Minä tein pukinkonttiin ja itelle joulupöytään luonnonväriset pellavalautasliinat. Koska kankaan leveydestä riitti noin 45-senttisiä neliöitä, tein sitten sellaisia. Koko on hyvä, olen todennut. Ompelin tosin päärmeet reunoihin, saumurillani en ole onnistunut tekemään kauniita kulmia. Nuo sinun lautasliinasi näyttävät varsin ihanilta, hyvin niitä voikin tehdä vaikka värisuoran (tai kukallisen...) Lapsille pitäisi minun vielä surauttaa lastenkutsuliinat.

  VastaaPoista
 3. Oi ihanat! Meillä on vaan niitä tylsiä arkiliinoja, pitäisi saada tälläisiä hienoja kans. Ja kaunis kattaus. t. Liina

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kommenteista!

  Henni, no, ehken kuitenkaan sentään mestariksi asti...

  unisukka, joo, 45 senttiä kuulostaa aika sopivalta koolta, jos teen lisää niin teen kyllä isompia.

  Liina, teidän "tylsät arkiliinat" just innoitti mua! eikä nämä kyllä mielestäni niistä hienompia ole.

  VastaaPoista
 5. Ihania liinoja ja hienosti taiteiltuja!
  Mistähän olet nuo geenit saanut, ei taida minulta - mutta ne voivat joskus hypätä parnikin sukupolven yli. Kuten esimerkiksi punainen tukka.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!