maanantai 20. kesäkuuta 2011

Ilmat viileni, muttei hätää, baktus lämmittää

Hyvää iltaa, pitkästä aikaa! Blogini on jäänyt päivittämättä, koska en ole jaksanut kuvata käsitöitäni (enkä itseasiassa kovasti niitä tehdäkään). Tämä baktus kuitenkin valmistui jo toukokuun puolivälissä, mutta jostain syystä kuvaaminen on tuntunut vaikealta, kerran jo otinkin pari kuvaa tästä, mutten kelpuuttanut niitä, onnistuivat niin huonosti. Tänään oli vähän enemmän onnea ja ehkä nyt alankin taas päivitellä blogiani ja myös taas seurata vähän paremmin mitä muissa blogeissa tapahtuu.No, tästä baktuksesta nyt sanottakoon sen verran, että halusin huivin, joka ei kutita, ja olisin oikeastaan halunnut enemmänkin sinertävän vihreää, mutta onhan tämäkin kiva. Lanka on teeteen aurea ja myyjä sanoi, että koska langassa on alpakkaa ja silkkiä, se ei kutita. Kaupassa painelin vyyhtiä kaulaani vasten ja ajattelin, että ehkei se sitten kutita, mutta kyllä se kutittaa! En pysty käyttämään tätä huivia. Toivottavasti mieheni kelpuuttaa huivin, vaikka hänkin vähän moitti, että se kutittaa. Onneksi tällaisen tekeminen on helppoa ja nopeaa niin ei kovasti harmita, vaikken tätä ainakaan suoraan kaulaani vasten voi käyttää (talvella usein käytän puuvillaista huivia villaisen alla).

3 kommenttia:

 1. Voi harmi, että langat olikin kutittavaa sorttia :( no eiköhän tämä löydä jonkun vähemmän kutisevan kaulan...

  VastaaPoista
 2. Kutiamattoman huivilangan löytäminen on kyllä lottovoitto. Minä onnistuin löytämään ainakin yhden, jossa on kuitenkin myös merinoa seassa: Manos del Uruguay Silk Blend, 70 %merinoa, 30 % silkkiä. Kutian tosi helposti, mutta tuosta langasta tehdystä huivista ei ole ollut harmia.

  Baktus näyttää kyllä hyvältä! Kivannäköinen lanka.

  VastaaPoista
 3. Elina, eiköhän tätä käytettyä tule, voin varmaan itsekin talvellä käyttää niin että laitan jonkun puuvillaisen huivin alle

  frost, kiitos vinkistä! Mulla on itseasiassa melkein valmiina jo toinenkin baktus, jota aloin tehdä heti tämän valmistuttua, se on BC Garnin Soft Silkistä, ja se ei kutita. Tuota suosittelemaasi lankaa näyttää löytyvän aika ihanissa sävyissä, sitä voi olla vaikea vastustaa jos sitä jossain pääsee hypistelemään :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!