torstai 25. elokuuta 2011

Nuken hiuksetTyttäreni syntymän jälkeen tein hänelle kaksi steinernukkea. Toinen nukeista, Myssy, onkin blogissa esitelty, mutta toinen nukeista jäi hiuksia vaille valmiiksi ja vasta nyt, runsaat kaksi vuotta myöhemmin, sain aikaiseksi tehdä hiukset. Aivan täysin tyytyväinen en hiuksiin ole, tuli nimittäin aika paksut ja ehkä vähän liian lyhyet. Halusin nimittäin tehdä tällaisen "peruukkitukan", jotta nukelle olisi voinut tehdä erilaisia kampauksia, mutta hiukset saisivat olla vähän pidemmät ja ohuemmat, jotta kampausten teko onnistuisi. Joka tapauksessa häntä rakastetaan juuri sellaisena kuin hän on ja hänestä pidetään hyvää huolta.

5 kommenttia:

 1. Voi, ihana! Mulla on vasta suunnitteluasteella, kummityttö täytti juuri viisi, joten vähän kiirusta alkaisi vissiin kohta olla.. Minkä pituisia nukkeja olet tehnyt? Kenkälaatikkosänky on niin kiva ajatus, että nuken pitäis kyllä sinne mahtua. Tukan rakennetta olisin kiinnostunut tarkastelemaan tarkemmin, joten jos viitsit kuvailla, niin olisin iloinen.

  VastaaPoista
 2. Tukasta tuli tosi hieno! Etuhiukset niin kivat! :D

  VastaaPoista
 3. unisukka, Myssy on 33 cm ja Pippi on 43 cm. Suosittelen kirjaa Karin Neuschütz, Pehmeät nuket, lainasin sen kirjastosta silloin kun nuo nuket tein, siinä on hyvät ohjeet steinernuken tekoon. Tämä peruukkitukka on tehty niin, että ensin virkkasin nuken päähän sopivan lakin, jonka kiinnitin päähän ja siihen sitten kiinnitin hiukset. En tiedä selvensikö tämä nyt? Voin tarvittaessa kyllä yrittää selventää tarkemminkin, kysy ihmeessä lisää tarvittaessa!

  Elina, kiitos :) etuhiukset on kyllä söpikset :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kukkarukkanen selvennyksestä. Hupaisasti sattui, että löysin juuri tuon mainitsemasi kirjan eilen kirjastosta ihan sattumalta, enkä ollut housuissani pysyä koko iltana kun kädet syyhysivät nuken tekoon. Tuo peruukkitukka onkin hyvä idea, verkkoon on paljon mukavampi kiinnitellä tukkaa kuin ommella suoraan päähän. Vähän himottaisi tehdä suoraan sellainen vauvanpainoinen nukke, eli 43cm voisi olla sopiva. Täytyy vielä neuvotella itseni kanssa ;)

  VastaaPoista
 5. unisukka, no hyvä kun löysit kirjan, siinä on kyllä hyvät ohjeet. Sillä kirjan kaavalla kyllä tuli mielestäni aika hoikkia kavereita, mutta siihen vaikuttaa varmasti paljon se miten joustavaa trikoota käyttää. mulla olikin silloin aikoinaan aika homma löytää ihonväristä trikoota.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!