perjantai 5. elokuuta 2011

tanssimekko


Kesäkuussa minua ei jostain syystä huvittanut tehdä käsitöitä ollenkaan, enkä tehnytkään juuri mitään. Mutta heti heinäkuun ensimmäisenä päivänä aloin silputa kankaita ja koneet surisivat ja koukkukin heilui, enkä olisi malttanut hetkeäkään tehdä muuta. Bloggaukseen en ole kuitenkaan intoa löytänyt. Olen jo pitkään ajatellut, että pitäisi ottaa kuvat valmistuneista käsitöistä, mutta ei ole tehnyt mieli ottaa kuvia, joten se on jäänyt. Eilen innostuin viimein räpsimään kuvia. Täytyy myöntää, että bloggausinto on ollut niin kadoksissa, että blogin tulevaisuus ei ole näyttänyt kovin valoisalta. Mutta vaikkei valoisalta näytäkään, niin ainakin syksystä kertovat pimenevät illat tuovat minuun eloa, sillä syksy on lempivuodenaikani. Ehkä syksy tuo tullessaan uutta intoa myös blogin päivittämiseen, joten mietin blogin kohtaloa parin kuukauden päästä uudestaan.

Suuri Käsityölehti 6-7/2004
Kuukausi sitten hain inspiraatiota kirjastosta. Ja sieltä sitä löytyi, vaikka mihin. Tarkoitus oli löytää kaavat trikoomekkoon, mutta löysinkin paljon muuta, muiden muassa tämän ihanan tanssimekon. Minulla ei ole yhtä ihanan oransseja sääriä kuin kuvan mallilla, joten oranssia mekkoa en voisi kuvitellakaan käyttäväni. Kangasvarastoistani onneksi löytyi sopivaa kangasta mekkoa varten (tästäkin kankaasta kiitokset Maisa-tädilleni). Tein pari pientä muutosta mekon yläosaan, ja ne onnistuivat yllättävän hyvin. Olen jo leikannut kappaleet seuraavaakin mekkoa varten, mutta saa nähdä milloin ehdin sen ommella, on vielä yksi kesälomareissukin tekemättä. Tästä mekosta kyllä tykkään. Se on mukava ja siinä on taskut.

7 kommenttia:

 1. Olen ihastellut tuota samaa mekkoa monet kerrat ja lehtikin on siitä kohtaa taitteella. Onnistuisikohan sitä ompelemaan aikuisten vaatteen?

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis kokonaisuus, malli, kangas ja toteutus:)

  VastaaPoista
 3. Mun kyllä tekis mieli kanssa kokeilla tämmöistä mekkoa... olis ehkä yks aivan hyvä kangaskin. Se on vaan pohjaväriltään vähän semmonen oranssi, joten en tiedä käykö se väri munkaan sääriin yhtä hyvin kuin käsityölehden naisella :D

  VastaaPoista
 4. Ikuinen vauvakuume, varmasti onnistuu aikuisten vaatteiden ompelu, rohkeasti vaan kokeilemaan :)

  Elina, solariumiin vaan niin johan hehkuu sääret ihanaa oranssia :D

  VastaaPoista
 5. Just sellainen mekko, mikä sopii tuohon kankaaseen. Ihan kuin olisin nähnyt sen ennenkin, jotain tuttua, jotain vanhaa, mutta silti jotain uutta! Hieno mekko:))

  VastaaPoista
 6. Mistä lehdestä löysit kaavan?

  VastaaPoista
 7. Maisa, kiitos :)

  Anonyymi, kaava on Suuren Käsityölehden numerosta 6-7/2004.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!