tiistai 25. lokakuuta 2011

Peitto hahtuvasta

Viime postauksessa kerroin tehneeni pientä peittoa hahtuvasta ja tässä nyt olisi muutama kuva siitä. Kaksi ensimmäistä kuvaa on otettu ennen huovutusta ja kuten näkyy peitossa oli aika suuriakin reikiä, neliöden keskikohdissa ja nurkissa. Harmittaa myös, että unohdin mitata peiton ennen huovutusta, joten en tiedä paljonko se kutistui.
Ja allaolevissa kuvissa peitto on siis huovutettu.


Ja kuten kuvista näkyy, eiväthän ne reiät aivan umpeen huopuneet, vaikka peitto kutistuikin aika paljon, kuvissa kutistumista ei tietenkään huomaa, koska ei ole mitään verrokkia, mutta yllätyin kyllä miten paljon kutistui.

Tämä projekti nyt ei ihan nappiin mennyt, koska olin suunnitellut peittoa patjansuojukseksi pissavahinkojen varalle, sillä täällä opetellaan yökuivaksi. Peitosta tuli kooltaan aika nafti siihen tarkoitukseen, eivätkä nuo reiätkään nyt patjansuojassa luottamusta herätä. Saa nähdä mikä mihinkä kaikkeen tätä tullaan käyttämään. Mielestäni on kyllä nätti. Ehkä tämän päällä voi istuskella talvisilla metsäretkillä. Muitakin käyttöehdotuksia otetaan vastaan!

5 kommenttia:

 1. Kun mainitsit tehneesi hahtuvasta pissasuojan, en kyllä odottanut ihan näin upeaa! Eihän tommoista viitsisi pissa-alustaksi laittaakaan. Hyvä varmaan just retkille istuin alustaksi ja varmaan pulkassa olisi myös kiva.

  VastaaPoista
 2. ihana leikkisä alusta! Mäkin sain kassillisen hahtuvia tuhottavaksi ja mietin itsekin tekeväni niistä retkialustan. Ei tullut kyllä mieleen tälläinen hieno neliötoteutus :)

  Pulkka tuli myö mieleen, eiköhän tuolle ihan varmasti käyttöä löydy.

  VastaaPoista
 3. Pulkassa tämä tosiaan olisi varmaan hyvä.
  Jotenkin aattelin, että jaksan paremmin tehdä tällaisena neliöhommelina paremmin, kun niitä neliötä on aika kiva tehdä, nopeasti on iso kasa niitä valmiina. Tietysti se toisiinsa kiinnittäminen sitten on työlästä, mutta jotenkin kun on urakka jaettu osiin, niin tuntuu helpommalta :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kaunis. Meillä oli aikanaan hahtuvasta tehty peitto ihan aina oikein-tyylillä ja vaikka siinä huovutuksen jälkeenkin oli reikiä niin... hassulta kuin kuulostaakin ei koskaan falskannut pissoja patjaan saakka. Joten eiköhän tuokin asiansa aja :)

  VastaaPoista
 5. Kate, no ehkä tälläkin on sitten toivoa, katsotaan kuinka käy, tällä hetkellä on kyllä tuolla sängyssä. Ajattelin kyllä yrittää keksiä sinne jotain muuta, sillä tästä peitosta tuli niin jämptin kokoinen, että jos tyttönen siellä unissaan pyörähtää jotenkin hassusti, niin ei voi olla enää varma, että peitto on oikeassa kohtaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!