lauantai 29. lokakuuta 2011

Trikoisia vaatteita

Nämä Jofotexin luomupuuvillaiset trikoot tilasin jo aikoja sitten, enkä näistä ole tainnut juuri muuta kuin yhdet ruskeat legginsit ommella. No, eräänä iltana kun aloin leikellä, niin syntyi samalla useampi vaatekappale. Pari tunikaa, jotka muistuttavat kyllä yöpaitaa, ehkä koska ovat yöpaidan kaavalla tehdyt. Ajattelin kuitenkin käyttää näitä ihan tunikana. Vaikkakin ylin junakankaasta ommeltu kyllä näyttää itselle aika yöpaitamaiselta, varmaan senkin vuoksi, että junakankaasta tein pyjaman. Olisin halunnut pyjamaan housut tuosta keltaisesta, josta hihat on tehty, muttei siitä riittänytkään. Olen kyllä täysin tyytyväinen lopputulokseen.

Yömekon kaava Ottobre 6/2009, sitä vähän lyhensin ja hihoista jätin pois resorit noissa tunikoissa. Pyjaman paidan muokkasin myös tuosta yömekon kaavasta. Housujen kaava on samasta Ottobresta.

Nyt minulla on sellainen ongelma, että tekisi mieli tilata lisää kankaita, mutta kun on aika paljon kaikenmoisia kankaita vielä varastossakin, ja iso kasa keskeneräisiä vaatteita ompelupöydällä ja keskeneräisiä neulontatöitä ja monenlaista muuta, että kankaiden tilaamisesta tulisi ehkä vain paineita. Saapa nähdä voittaako järki vai joku muu.

5 kommenttia:

  1. Ihania! Ihana on koko blogisikin. Nyt tekis mieli itsekin alkaa ompeleen tuollaisia mekkoja, mutta jostain syystä aina helpompi ottaa nuo puikot käteen. Täytynee harjoitella taas ompelemista enemmän:)

    VastaaPoista
  2. Kommentointi onnistui joten jatkan vielä, että kiinnostaa miten nuo trikoot käyttäytyy köytössä, nukkaako, haalistuuko värit tms? Haluaisin alkaa tekemään, nyt kun on saumuri, mutta kankaat epäilyttää ja varsinkin myrkyt. Luomu olisi siksi hyvä vaihtoehto, kunhan kestää käyttöä.

    VastaaPoista
  3. Liina, no ne ruskeat leggingsit on kyllä nyppyyntyneet. En vielä osaa sanoa noista muista kun vasta aika vähän käytetty. Mutta kyllä olen kuullut joidenkin noita jofotexin luomutrikoita kehuvan, joten eivät ne kai aivan huonoja ole? Olen itse kanssa nyt yrittänyt löytää trikoita ja joustiksia, jotka olisi luomua tai ökö-texiä. Kyllä niitä jonkun verran on, mutta etsiä on pitänyt.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!