keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kummipojan neuletakki vol IIKun kummipojalle tekemäni neuletakki alkoi näyttää naftilta päätin tehdä uuden. Oikeastaan aioin antaa tämän jo syksyllä syntymäpäivälahjaksi, mutten saanut ajoissa valmiiksi, koska syksyllä minun piti olla niska/hartiasärkyjen vuoksi neulomatta yli viikko (kamalaa). Onneksi joulu tulla jolkotti.

Ja tämä neuletakkihan on jo ehtinyt Siksaksis -blogissakin esittäytyä (olen vähän hitaampi näiden postauksien tekemisessä kuin nuo siskokset). Tämä neuletakki tosiaan on kummipojalle vielä liian iso, kokoa 4/5, mutta pienempääkään ei olisi mielestäni kannattanut tehdä kun poika on jo kolmevuotiaan kokoinen.

Neuletakin tein Sanna Vatasen Moda-lehdessä 1/2011 julkaistua ohjetta hiukan muokaten. Olen tätä ohjetta käyttänyt ennenkin (silloin vähän suurempia muutoksia tehden). Tykkään raglanhihoista ja siitä että etu ja takakappaleet neulotaan kainaloihin asti yhtenä kappaleena.

Langat on Dropsin Alpacaa (kaksinkertaisena), joita minulle oli jäänyt tyttärelleni tekemistäni neuletakeista ja kummipojan edellisestä neuletakista.  Kun aloitin neuletakkia minulla oli ruskeaa, vihreää ja valkoista lankaa, mutta mielestäni yksi väri lisää olisi tehnyt hyvää ja epäilin, ettei langat edes riittäisi neuletakkiin. Kävin sitten ostamassa tuota turkoosia ja mielestäni tein hyvin. Minulle jäi vielä vähän valkoista, mutta muut värit sain kulutettua tähän. Jee, lisää tilaa uusille langoille :)

Koska serkkutyttö sai joululahjoiksi koruja, halusin tehdä kummipojallekin korun. Yritin tehdä vähän miehekkäämmän korun kuin tytöillä.

7 kommenttia:

 1. Neuletakki on kyllä tosi ihana! Suuret kiitokset siitä. Saadaan takille sopivasti lisää käyttöikää, kun Maippu voi vähän lainata neuletakkia ensin. En tiedä mihin kehyksiin sen ensimmäisen neuletakin laittaisi, kun ei siitä meinaa millään malttaa laittaa varastoon!

  VastaaPoista
 2. Voi miten kaunis, värit käyvät yhteen mainiosti! Tuollainen himottaisi itsellekin, kun vähän muotoilisi vyötäröä... =)

  VastaaPoista
 3. Ai kun ihana, sellainen nostalginen. Tän tyylisiä olen tykännyt myös tehdä viime vuosina. Ainaoikeinraidat alkoi iskeä monen vuoden tauon jälkeen. Saa nähdä, miten kirjoneulekausi tekee comebackia vai tekeekö vielä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista!

  Henni, henkarille vaan johonkin roikkumaan, kiva sisustuselementti ;)

  Lilli, no niinpä, raglanhihat ainakin istuvat kauniisti aina.

  Tiina, kävinkin sun blogissa kurkkimassa mitä olet neulonut. Mullakin usein kausittaisia nämä jutut, innostun jostain ja teen vain sitä, kunnes innostus lopahtaa :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!