sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lapaset
Näitä lapasia kun aloitin tekemään niin en lahjaksi niitä aikonut, mutta siskolleni päätyivät. Aloittaessani halusin vain kokeilla miten tällaiset tehdään. Nimittäin anoppini sai tällaiset lahjaksi ja kälyn kanssa sitten alettiin pähkäilemään, että miten nämä ovat tehty. Googlailemalla sitten löysimme Käspaikan ohjeen dominoneulokselle ja sitä soveltaen pikkuhiljaa alkoi hahmottua miten lapaset on neulottu. Kyllä oli aika näppärä olo kun tämän koodin sai ratkaistua. Anoppi kuitenkin kertoi, että näiden lapasten ohje on julkaistu ET-lehdessä, muistaakseni oli ehkä jonkin kilpailun voittanut tämä ohje. Jos joku tietää tästä ohjeesta jotain enemmän, niin kommentoikoon. Ja yritän toki itsekin ottaa tarkemmin selvää mistä lehdestä oli kyse.

Ja lanka taitaa olla Nalle-lankaa. Se löytyi anopilta, kiitos siitä!

Tämä on nyt viimeinen postaus itsetehdyistä joululahjoista (vaikka tein lisäksi pari heijastinta itse, mutta unohdin ottaa niistä kuvan). Ja apua, kun meinaa koko ilta mennä tässä koneella, vaikka piti olla mahtavasti aikaa ommella. Liian paljon hyviä blogeja!

5 kommenttia:

 1. Mulla vielä koodi ratkaisematta ;) tyssäsi vähän alkuinnostus silloin. No ehkäpä pitää vielä joskus kokeilla uudestaan ja kuunnella sun neuvot. Tää on kyllä niin ihana malli ja kivan lisän tuo alareunan pitsi!

  VastaaPoista
 2. Elina, tää on kyllä mun mielestä kanssa tosi ihana malli ja aion tehdä itsellekin tämmöiset, nämä on oikeastaan tosi helppo neuloa ja kiva senkin vuoksi, ettei tarvitse viidellä puikolla tehdä.

  VastaaPoista
 3. Kauniilta näyttää :) Ohje rupesi kiinnostamaan. Onko lapasissa tuollainen "kolmiokuvio" toisella puolellakin?

  VastaaPoista
 4. Heidi, joo, lapasten kuvio on toisella puolella samanlainen. Ne neulotaan neliö kerrallaan ja aina edeltävien neliöiden reunoilta poimitaan silmukat. Tai en siis tosiaan tiedä, miten alkuperäisessä ohjeessa on tehty, mutta kuvittelisin, että niin. En vieläkään ole ottanut selvää, missä lehdessä ohje on ollut, toivottavasti se selviää..

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!