tiistai 17. tammikuuta 2012

Pikkuinen säilytyslaatikko

Nyt tuntuu, etten muuta teekään kuin kaikenmoisia laatikoita. Nyt sentään erilaisia kuin nuo skräpätyt. Meillä on uusi vuosi tuonut suurehkoja muutoksia, nimittäin olemme vaihtaneet huonejärjestyksiä siten, että tyttärellä on nyt ihan oma huone ja minun käsityönurkkaukseni on makuuhuoneessamme. Tarvitsin säilytyslaatikoita kankaille, tilkuille ja muille. Ja mahdollisimman kivan näköisiä, että makuuhuone näyttäisi mahdollisimman viihtyisältä.

Alunperin suunnittelin tekeväni laatikot pahvista ja päällystäväni ne tapetilla. Meillä ei kuitenkaan ollut sopivankokoisia pahvilaatikoita ja muutenkin alkoi tuntua hankalalta tuo. Päädyinkin sitten tekemään laatikot kankaasta ja käyttämään pahvia vain seinien tueksi. Ja kun sitten aloin etsiä ohjetta kankaiseen laatikkoon, löysinkin yhden mielestäni tosi hyvän. Nimittäin täältä, Jezze Prints -blogista. En kuitenkaan tehnyt laatikkoa kyseisellä ohjeella, johtuen luultavasti siitä, että en jaksanut lukea ohjeita, varsinkin kun englanninkielisiä on aina vähän vaikeampi seurata. Tein laatikon vain kahdesta kappaleesta. Ja pähkäilin koko eilisen illan ja mittailin ja mietin ja laatikosta tuli kuitenkin vääränkokoinen. Eikä ollut mittavirhe, vaan ajatusvirhe. No, tänäänkin oli vähän vapaata aikaa päivällä ja kokeilin tehdä pienempää laatikkoa eilisillä kokemuksilla ja onnistuin!


Olen kyllä erittäin tyytyväinen nyt ja mielestäni tämä kangaslaatikko on paljon parempi vaihtoehto kuin se pahvinen. Tämän laatikon voi nimittäin myös pestä, sillä pahvit ovat pienissä taskuissa laatikon sivuissa ja ne voi vetää pois. Tänä iltana aion uudestaan yrittää tehdä laatikkoa isommassa koossa, toivottavasti tällä kertaa onnistun. Ja ainiin, tämän pienen laatikon mitat on 10cm x 10 cm x 10 cm.

12 kommenttia:

 1. Vau! Yritin lueskella tuota linkittämääsi ohjetta, enkä kyllä ymmärtänyt yhtään. Enkku ei ole vahvin juttuni :D
  Laatikko on kyllä todella hieno ja kätevän näköinen! Minä toivoisin kuvallista Tutorialia! =)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea hei! Mä olen kans miettinyt kaikenlaisia säilytysratkaisuja.

  VastaaPoista
 3. Oho, pitääköhän tässä alkaa nyt kuvallista tutorialia väsäämään.. Mahtaakohan musta olla tutoriaalin tekijäksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla! Tutorialeja on kiva tehdä, ainakin minun mielestäni =)

   Poista
 4. So glad you found my tutorial helpful. It's something for me to remember, to make my tutorials more visually complete for people who don't follow English well - thank you for the reminder.

  VastaaPoista
 5. Kaunis niikuin karamelli, tuumi Elli... Hauska idea. Mutta aika väsäämien sulla on, jos menaat noita tehdä kankaiden säilytykseen isossa koossa ja monta. Tai no, jos ne kankaat kuluu jo ommellessa, eikä jää paljon säilytettävää? ;O)Ajattelin vaan, kun itsellä ainakin on tuota materiaalia hiukan kertynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hieno laatikko! Innolla ootan kuinka isommat versiot lähtee onnistumaan. Olis lelujen säilytykseenkin kivoja nää!

   Poista
  2. Ei huolta Katja, kyllä mulla on kankaiden säilytykseen tilaa vaatehuoneenkin puolella, lähinnä näitä laatikoita noiden tilkkujen ja pienempien kangaspalojen säilömiseen aioin tehdä :) Ja esim. keskeneräisten töiden, joita taidan myös kerätä, koska niitäkin riittää :D

   Poista
 6. Mä tarviin kulmakaappiin säilytyslaatikoita, tällanen vois onnistua kolmionakin... jee, kiitos ideasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan onnistuu kolmionakin kyllä, mutta mulla ainakin olisi siinä aika paljon mietittävää ennen kuin onnistuisin :)

   Poista
 7. Ihan loistava idea! Kangaslaatikoissa on usein se ongelma, että niistä tulee pölyisiä eivätkä ne useinkaan ole pestäviä. Ja tutorialia sit vaan suomeksi tänne kun saat tuotekehittelyn valmiiksi... ;)

  VastaaPoista
 8. Kaunis! Ja ehdottomasti parempi kuin pahvinen!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!