sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Pajunkissapipo
Olen jo pitkään kaivannut pipoa, joka on sopivan värinen ja kokoinen, eikä kutita. Heräteostoksena ostin Titityystä vyyhdin ihanaa Soft Silkiä. Ohjettakaan ei tarvinnut kauaa etsiä, kun Ravelryn kautta löysin tämän ihanan Pajunkissa-pipon ohjeen. Ohje oli alunperin siis Ulla -verkkoneulelehdessä julkaistu. Pipon neuloin kaksinkertaisesta langasta ja silmukoita oli 64. Koska en ohjetta tulostanut tein yhden kerroksen vähemmän pajunkissoihin, mutta ei haittaa. Pipo on sopivan värinen ja kokoinen, eikä kutita.

tiistai 17. tammikuuta 2012

Pikkuinen säilytyslaatikko

Nyt tuntuu, etten muuta teekään kuin kaikenmoisia laatikoita. Nyt sentään erilaisia kuin nuo skräpätyt. Meillä on uusi vuosi tuonut suurehkoja muutoksia, nimittäin olemme vaihtaneet huonejärjestyksiä siten, että tyttärellä on nyt ihan oma huone ja minun käsityönurkkaukseni on makuuhuoneessamme. Tarvitsin säilytyslaatikoita kankaille, tilkuille ja muille. Ja mahdollisimman kivan näköisiä, että makuuhuone näyttäisi mahdollisimman viihtyisältä.

Alunperin suunnittelin tekeväni laatikot pahvista ja päällystäväni ne tapetilla. Meillä ei kuitenkaan ollut sopivankokoisia pahvilaatikoita ja muutenkin alkoi tuntua hankalalta tuo. Päädyinkin sitten tekemään laatikot kankaasta ja käyttämään pahvia vain seinien tueksi. Ja kun sitten aloin etsiä ohjetta kankaiseen laatikkoon, löysinkin yhden mielestäni tosi hyvän. Nimittäin täältä, Jezze Prints -blogista. En kuitenkaan tehnyt laatikkoa kyseisellä ohjeella, johtuen luultavasti siitä, että en jaksanut lukea ohjeita, varsinkin kun englanninkielisiä on aina vähän vaikeampi seurata. Tein laatikon vain kahdesta kappaleesta. Ja pähkäilin koko eilisen illan ja mittailin ja mietin ja laatikosta tuli kuitenkin vääränkokoinen. Eikä ollut mittavirhe, vaan ajatusvirhe. No, tänäänkin oli vähän vapaata aikaa päivällä ja kokeilin tehdä pienempää laatikkoa eilisillä kokemuksilla ja onnistuin!


Olen kyllä erittäin tyytyväinen nyt ja mielestäni tämä kangaslaatikko on paljon parempi vaihtoehto kuin se pahvinen. Tämän laatikon voi nimittäin myös pestä, sillä pahvit ovat pienissä taskuissa laatikon sivuissa ja ne voi vetää pois. Tänä iltana aion uudestaan yrittää tehdä laatikkoa isommassa koossa, toivottavasti tällä kertaa onnistun. Ja ainiin, tämän pienen laatikon mitat on 10cm x 10 cm x 10 cm.

maanantai 16. tammikuuta 2012

Taas laatikkoTyttären ensimmäinenkin purjehdusreissu piti säilöä laatikkoon. Tässä käytetty muropakettia, tapettia vanhasta tapettimallikirjasta, Gudrun Sjödenin kuvastoa ja niiden lisäksi myös ihan oikeaa skräppäyspaperia. Ja kyllä paaaaljon helpommalla pääsisi jos käyttäisi valmiita skräppäyspapereita.sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lapaset
Näitä lapasia kun aloitin tekemään niin en lahjaksi niitä aikonut, mutta siskolleni päätyivät. Aloittaessani halusin vain kokeilla miten tällaiset tehdään. Nimittäin anoppini sai tällaiset lahjaksi ja kälyn kanssa sitten alettiin pähkäilemään, että miten nämä ovat tehty. Googlailemalla sitten löysimme Käspaikan ohjeen dominoneulokselle ja sitä soveltaen pikkuhiljaa alkoi hahmottua miten lapaset on neulottu. Kyllä oli aika näppärä olo kun tämän koodin sai ratkaistua. Anoppi kuitenkin kertoi, että näiden lapasten ohje on julkaistu ET-lehdessä, muistaakseni oli ehkä jonkin kilpailun voittanut tämä ohje. Jos joku tietää tästä ohjeesta jotain enemmän, niin kommentoikoon. Ja yritän toki itsekin ottaa tarkemmin selvää mistä lehdestä oli kyse.

Ja lanka taitaa olla Nalle-lankaa. Se löytyi anopilta, kiitos siitä!

Tämä on nyt viimeinen postaus itsetehdyistä joululahjoista (vaikka tein lisäksi pari heijastinta itse, mutta unohdin ottaa niistä kuvan). Ja apua, kun meinaa koko ilta mennä tässä koneella, vaikka piti olla mahtavasti aikaa ommella. Liian paljon hyviä blogeja!

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Kummipojan neuletakki vol IIKun kummipojalle tekemäni neuletakki alkoi näyttää naftilta päätin tehdä uuden. Oikeastaan aioin antaa tämän jo syksyllä syntymäpäivälahjaksi, mutten saanut ajoissa valmiiksi, koska syksyllä minun piti olla niska/hartiasärkyjen vuoksi neulomatta yli viikko (kamalaa). Onneksi joulu tulla jolkotti.

Ja tämä neuletakkihan on jo ehtinyt Siksaksis -blogissakin esittäytyä (olen vähän hitaampi näiden postauksien tekemisessä kuin nuo siskokset). Tämä neuletakki tosiaan on kummipojalle vielä liian iso, kokoa 4/5, mutta pienempääkään ei olisi mielestäni kannattanut tehdä kun poika on jo kolmevuotiaan kokoinen.

Neuletakin tein Sanna Vatasen Moda-lehdessä 1/2011 julkaistua ohjetta hiukan muokaten. Olen tätä ohjetta käyttänyt ennenkin (silloin vähän suurempia muutoksia tehden). Tykkään raglanhihoista ja siitä että etu ja takakappaleet neulotaan kainaloihin asti yhtenä kappaleena.

Langat on Dropsin Alpacaa (kaksinkertaisena), joita minulle oli jäänyt tyttärelleni tekemistäni neuletakeista ja kummipojan edellisestä neuletakista.  Kun aloitin neuletakkia minulla oli ruskeaa, vihreää ja valkoista lankaa, mutta mielestäni yksi väri lisää olisi tehnyt hyvää ja epäilin, ettei langat edes riittäisi neuletakkiin. Kävin sitten ostamassa tuota turkoosia ja mielestäni tein hyvin. Minulle jäi vielä vähän valkoista, mutta muut värit sain kulutettua tähän. Jee, lisää tilaa uusille langoille :)

Koska serkkutyttö sai joululahjoiksi koruja, halusin tehdä kummipojallekin korun. Yritin tehdä vähän miehekkäämmän korun kuin tytöillä.