tiistai 16. huhtikuuta 2013

Hamoset
Tällaisen röyhelöhameen halusin tyttärelleni tehdä ja hyvän ohjeen sellaiseen löysinkin täältä. Kangas on Nanson pitkästä yöpaidasta. Yöpaita oli mieheni mumman vanha ja anoppini antoi sen minulle kun olin neulonut tyttärelle neuletakin, jossa on aika lailla samoja värejä kuin yöpaidassa oli. Myöhemmin näette miten hyvin ne sopivat yhteen...
Tykkäsin hameen ohjeesta ja aion tehdä vielä ainakin yhden röyhelöhamosen, mutta aion kyllä leikata nuo yhdistyskappaleet vähän matalammaksi kuin röyhelökappaleet, koska en pidä siitä, että ne yhdistyskappaleet pilkistää röyhelöiden alta... Pikkujuttu.Leikkasin kangassuikaleita yöpaidasta väärään suuntaan, koska yöpaidan leveys ei olisi riittänyt. Vähän jännitti niin tehdessäni, mutta ihan hyvältä lopputulos on vaikuttanut.
Röyhelösuikaleiden helmat päärmäsin saumurilla ja saumurilla myös rypytin ne. Kun hame oli kuminauhaa vaille valmis, päätinkin, että haluan tehdä hameen kokonaan saumurilla ja tein siihen vyötärönauhan. Yöpaidasta sai juuri sopivasti vielä sellaisen leikattua, ja tämä siis tietysti ihan oikeaoppisesti leikattuna, niin että vyötärökaitale joustaa myös. Jälkeenpäin ajatellen vyötärökaitale olisi ehkä voinut saumuroida tuohon ylimmäiseen röyhelöön suoraan..Samalla innolla tuunasin aikaa sitten Juju-kirjan kaavalla tehdystä mekosta hameen. Tykkään tuosta Juju-kirjasta kyllä, mutta mielestäni mekoista tuli oudon leveitä.
Kaapistani löytyi sattumalta tuollaista vaaleanpunaista putkiresoria, joka oli juuri sopivan kokoinen tyttären vyötärölle. Koska hameen helma on tehty suikaleista, ei sivusaumojakaan siitä erota, joten hametta voi pyörittää päällä kuinka paljon vaan ja se on aina oikeinpäin, kivaa.

6 kommenttia:

 1. Ompas ihana..
  Minulta se saumuri puuttuu vaan koko ajan.. olis ollut tarpeeseen jo satoja kertoja.. Katsompa ohjeenkin ..kun on aikaa kun tein vastaavaa.

  VastaaPoista
 2. Mun täytyy ehkä tehdä sama juttu sille lahjamekkoselle, minkä oot tehnyt. Se on niiiiin ihana, mutta tosiaan edelleen hartioista liian leveä. Oonkin miettinyt miten sen voisi järkevästi tuunata, mutta ainakin näin. :)

  Röyhelömekko tekee kyllä kateelliseksi. Toimiskohan aikuisellakin???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuunaa se juju-mekko, saa siitä käyttökelpoisen (siis jos se vaan käyttäjälle kelpaa ;)) Röyhelömekko on kyllä ihana, mulla ei kyllä toimisi, mutta ehkä sulla, kun oot niin kaponen :)

   Poista
 3. Ihania hsmosia :)
  ps. blogissani haastetta ;) ( http://alinalle1.blogspot.fi/2013/04/lokoilya-ja-haastetta-pukkaa.html )

  VastaaPoista
 4. Neulefani tykkää täällä toooosi paljon <3 Pitääkin koittaa tuota kuviotekniikkaa jossakin välissä!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!