keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Maret


Tein Maret-mekon, lopputulos näyttää ihan ihanalta, ainakin jos ei katso tarkemmin. Aivopieruilta ei vältytty tämän projektin aikana. Ensinnäkin leikkasin helmakappaleet väärään suuntaan, siis langansuunta sivuttain. No se ei olisi edes haitannut, jos kangas olisi ollut tavallista lakanakangasta, mutta kun kangas on seersuckeria niin piti leikata uudet kappaleet. Kangasta ei ollutkaan enää tarpeeksi, joten jouduin tekemään takakappaleen keskelle sauman, sitä ei kylläkään edes huomaa, joten tämä oli ihan harmiton juttu.


Mekon kaava Mekkotehdas, Maret-mekko, kankaat kirpuilta

Muita kappaleita leikatessa oli myös ongelmia, tai mielestäni kaava ei vastannut kirjan kuvitettua ompeluohjetta. Kun ompeluohjeen kuvituksessa kauluksesta pitäisi tulla sellainen salmiakkiruudun muotoinen kappale, kun olkasaumat ja keskietu on ommeltu yhteen, mutta mielestäni se on mahdotonta, ellei kauluskappaleen olkasauma ole samansuuntainen kappaleen alareunan kanssa. No tätä pähkäilin jonkin aikaa, että olenko tehnyt jotain väärin vai mistä on kyse, jatkoin kuitenkin vain ompelua. En tiedä onko koko vähän liian iso tyttärelle, vai johtuuko noista olkasaumoista, mutta mekko usein valahtaa alas olkapäältä. Mietin jo, että tekisinkö pienemmän koon ensikerralla, mutta samalla pituudella. Ehkä ainakin leikkaan nuo kappaleet eri tavalla, sekin luultavasti auttaa mekkoa pysymään päällä.

Sitten vielä kun nappihalkiota taakse ompelin, niin en jostain syystä ymmärtänyt miten se on tarkoitus tehdä, well i did it my way. Kun sain homman valmiiksi, tajusin miten se olisi pitänyt tehdä, en kuitenkaan jaksanut purkaa. Luultavasti teen kyllä vielä toisen tällaisen, on nimittäin tosi söpö mekko tämä ja nyt kun on tehnyt yhden niin seuraava on sitten helpompi tehdä (toivottavasti :D) Ja sitäpaitsi tämä mekko oli tyttären päällä viikon putkeen valmistumisen jälkeen, eli tästä on tykätty :)

6 kommenttia:

 1. <3 oivoi tosi tosi kaunis. Niin ihana ja kaunis tyttö mekossaan. Huippusuloisuus tuo keskimmäinen kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näyttää söpöltä kun on nuo kaikki suojukset ja röyhelömekko :D Myös oranssit pellarit sopi tosi hyvin tän mekon kanssa kun nuo tereet on tuommoiset oranssit :)

   Poista
 2. Tosi kaunis!!! Minä ompelin toisen Maretin ilman nappiahlkoita ja mahtui ihan hyvin yli lapsen pään. Eka-mekon nappihalkoi meni ihan pieleen ja aikas iso se kaula-aukko sillä halkiolla oli. Matta kanuis on malli!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kaula-aukko on kyllä aika iso, ja aika alas tulee tuossa edessä, piti ihan laittaa aluspaita alle, ehkä pienempi koko olisi ollut hyvä, tosin helman pituus on mun mielestä hyvä tässä. Mutta on kyllä tosi ihana mekkomalli, noi röyhelöhihatkin <3

   Poista
 3. Ihan superihana mekko! Välillä joutuu vähän säätämään, sellaista se on. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti seuraava mekko valmistuu sopuisammin :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!