tiistai 16. heinäkuuta 2013

Pikkareita


Tein pikkareita. Innostuin kun kätevä serkkuni teki tyttärelleni pikkarit ja ajattelin, että kai minäkin sitten osaan :) No, harjoitusta kyllä kaipasin, mutta lopulta alkoi sujua. Löysinkin hyvän ohjeen TanttaRallan blogista, kiitoksia myös sinne siis :)


Pikkarit olikin tosi hyvä projekti nyt, sillä tarvitsimme tosiaan isompia pikkareita, koska tytär kulki liian pienissä, puristavissa pikkareissa. Ja joskus on vaikea kaupasta löytää lapselle sellasia pikkuhousuja, jotka eivät olisi aivan oudon malliset. Tähän kaavankin tein pieniä muutoksia, mutta se oli oikeastaan aika hyvä sellaisenaankin. Kaava on siis Suuresta Käsityölehdestä 2/2005. Tein monet pikkuhousut, parit ekat ovat kyllä ehkä käyttökelvottomia, tuli niin muotopuolia, mutta harjotuskappaleiden jälkeen opin minkä verran kuminauhaa sopii vetää, että tulee hyvät.


Tykkäsin kyllä pikkariprojektista, koska sain käytettyä pieniä jämätilkkuja ja pari rikkinäistä vanhaa paitaakin näihin. Siis tosi hyvä jämäpalaprojekti. Vaaleanpunainen ihana alusvaatekuminauha löytyi Turun Jätti-Rätistä. Se loppuikin kesken ja yhdet pikkarit jäivät puolivalmiiksi, nyt olen jo ostanut lisää kuminauhaa, joten taidan tehdä vielä toisen erän pikkuhousuja jossain vaiheessa.


18 kommenttia:

 1. Hienoja! Voisi itsekin joskus kokeilla, kaikenlaisia jämätrikoita ainakin löytyisi, vanhoja paitoja sun muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, mulle tuli ainakin hyvä olo kun sai niitä jämäpaloja kulutettua, kun ihan liikaa hamstraa pieniäkin paloja.

   Poista
 2. Voi kun saisikin itsekin aikaiseksi! T: Irmeli

  VastaaPoista
 3. Onpas kivan näköisiä ja mitä parhainta tilkupalojen hyötykäyttöä :) pitääkin laittaa kaava ja ohje muistiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje oli kyllä hyvä ja mulla oli hyvä tuuri kun tuo kaava oli juuri oikeassa koossa :)

   Poista
 4. Juuri parhainta tilkunkäyttöä! Ja ihanan väristä pikkarikuminauhaa! Nettikaupoista olen löytänyt vain valkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä ihanaa toi vaaleanpunainen. Voin tuoda sulle sitä, sitten ku me tullaan kylään, jos haluat :)

   Poista
 5. Otan sitä mielellään, jos jaksat tuoda!

  VastaaPoista
 6. Katselin pitkästä aikaa blogiasi, kun aavistelin että jotain uutta on tänne ilmaantunut. Tuo vaaleanpunainen reunakuminauha yhdistää kivasti kaikki samaan sarjaan. Sä sitten jaksat olla viitseliäs ja tehdä tyhjästä uutta!

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä kannustavasta postauksestasi! Olen aina ohittanut kaikki alusvaate ja uimapukuohjeet huolella, mutta kai sitä vois joskus kokeilla kuminauhan venyttämistä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti kokeilemaan vaan, jostain jämäpaloista, alusvaatekuminauha on tosi edullista, joten ei haittaa vaikka parit ekat pikkarit menisi ihan pilalle (kuten mulla) :)

   Poista
 8. Nämä onnistuneet pikkariompelukset ovat aina niin ihania ja innostavia. Itse olen vain pari kertaa rohkaistunut pikkaritehtailuun, mutten ole saanut näin suloisia aikaan. Ehkä vielä kolmas tehtailukerta pikkuhousupitsillä tuottaisi menestystä. Niin ihanaa, kun pikku kaistaleistakin saa käyttökelpoista aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on just ihaninta kun saa niitä tilkkuja käyttöön, kun mä en jostain syystä oikein niitä malta pois heittää :)

   Poista
 9. Heips! Löysin tänne kun pikkareiden kaavaa metsästin :) olisin kysäissyt sinulta tuosta kuminauhan ompelusta, olet kai tehnyt sen ihan tavallisella koneella? ei peitetikki? Mit ommelta käytit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja tervetuloa :) Ihan perusompelukoneella ompelin, käytin kolmipistesiksakkia. Luulisin, että ainakin uudemmissa ompelukoneissa on kaikissa se ommel.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!