maanantai 6. tammikuuta 2014

Käpyseni


Vielä muutama viime vuonna valmistunut käsityö pitää esitellä, ennenkuin valmistuu tämän vuoden ensimmäiset käsityöt. Saa nähdä saanko kuvattua mitään, tuntuu, että lähipäivinä on ollut niin hämärää, että edes ulkona ei olisi saanut kivoja kuvia.
Nämä kuvat ovat otettu kai 29. joulukuuta ja vaikka ei näytä talviselta, mulla oli silti todella kylmä (varsinkin pelkällä mekolla) ja se myös useimmissa kuvissa näkyi :) Kengät eivät oikein sovi tyyliin, mutta onneksi oli talvikumpparit jalassa, koska tietysti astuin tuonne veteen tuossa rannalla kekkuloidessani. Mekko on tehty samalla kaavalla kuin kesällä valmistunut mekko ja kangas on joskus Triteksistä Tampereelta ostettu. Ja on muuten ihana kangas, harmi kun ei ollut yhtään lähikuvaa siitä.


Mekko
Kaava: Burda 6/2013, malli 128
Kangas: Triteksiltä (onkohan Nansoa siis?)


Ja sitten päästäänkin varsinaiseen asiaan, sydänkäpyseeni, neuletakkiin. Malli on Amy Christoffersin Pomme de Pin ja sen löysin Ravelrystä joskus loppukesällä, sitten aloin miettiä, että mistä langasta alkaisin tehdä. Mulla on herkkä iho ja kutian herkästi, joten se vähän rajoittaa lankojen valinnassa. Merinovilla sopii useimmiten ja kun huomasin, että Neulisti Missä neuloime kerran -blogista oli tehnyt saman neuletakin Manos del Uruguayn Silk Blend -langasta, päätin uskaltaa tehdä siitä :)

Ja tästä neuletakista tuli kyllä ihana, onneksi, sillä ensimmäinen itselle tehty neuletakki ei oikein onnistunut. Neuloessa pelkäsin, että tulee liian pieni, mutta se vain vaikutti siltä, koska ennen höyryttämistä tuo pitsineule oli kurtussa. Tätä oli ihan kiva neuloa ja näin jälkikäteenkin tuntuu oikein mkavalta kun lopputulos on itselle mieluinen. Mulla onkin jo langat ostettuna seuraavaa neuletakkia varten (ja sitä seuraava neuletakki jo mietittynä, ja se tuleekin miehelleni). Mulla vain on sellainen ongelma, että neulominen aina alkaa tuntua hartioissa, vaikka kuinka yrittäisin muistaa neuloeassa pitää hartiat rentoina. 
Elikä, miten neuloa niin, etteivät hartiat kipeydy?

Neuletakki
LangatManos del Uruguay, Silk Blend, 2530 Lankaideasta
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
13 kommenttia:

 1. ihania kuvia <3 voi vitsit. lumoavaa suorastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun miehen ottamia kuvia, oli kyllä hieno usva tuolla sorakuopalla :)

   Poista
 2. Kuva on upeat <3 Ja neuletakki tietenkin on ihan <3 <3 ja mekko myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, me aletaan pikkuhiljaa oppia ottamaan näitä kuvia tänne blogiin. Olen oppinut rentoutumaan kameran edessä niin, etten ihan joka kuvassa näytä aivan oudolta. Ja aina opitaan uutta.. :)

   Poista
 3. Hieno mekko ja neule ja tosi onnistuneet kuvat. En voi laittaa blogiin itselle tehtyjä vaatteita, kun ei niistä saa hyviä kuvia, ainakaan mun päällä... Ja neulomisasiaan en osaa ottaa kantaa, kun en itse pysty oikein mitään neulomaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on kyllä hienoja ne itsellesi tekemät ja sopii sulle hyvin se malli.

   Poista
 4. I love this cardigan, how many skeins did you use please?

  VastaaPoista
 5. Pitkästä aikaa blogimaailmassa... tääkin huikee postaus oli mennyt siis ohi. Tuo ylin kuva on U-P-E-A! Ja tuo mekkomalli on niiiiin hieno ja sulle sopiva. Neuleesta puhumattakaan. Mulle kans!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!