sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Mekko


Tämä vuosi on ollut melkein yhtä ompelutaukoa mulla. Varmaan puoli vuotta mulla oli tyttärelle mekko leikattuna samasta kankaasta mistä itselleni tein joskus aikaa sitten mekon. Kangas on Triteksiltä ostettu joskus viime vuonna. Nyt viimein surautin mekon kasaan ja tulikin oikein ompeluvimma, mutta sitten alkoikin ompelukone temppuilla. Teki hyppytikkiä ja katkoi lankaa. Vähän auttoi kun vaihdoin jersey-neulan tavalliseen.

Tuli mieleeni sellainen, että käykö PFAFFin koneisiin vain Gütermannin langat? Eikö ne koneet toimi Coatsin langoilla ollenkaan? Huoltoon viedessä myyjä vain sanoi, että onko varmasti kunnon lankaa, ettei johtuisi langan katkeaminen vain huonosta laadusta ja ajattelin, että tarkoittiko hän, että kunnon lanka on Gütermannia...
Olen joskus ajatellut, että kuvien ottaminen blogiin olisi sellaista kivaa yhteistä puuhaa äidille ja tyttärelle, mutta ei se ole. Tytärtä olen usein lahjonut malliksi, joskus riittivät rusinat, vaan eivät tietysti enää nyt kun tietää, että maailmassa on paljon rusinoita parempaakin. Jossain vaiheessa alkoi vaatia karkkia ja nyt vaatii jo leluja. No, ei tipu ja ryökäle poseeraa vain selkäpäin ja kun ohjeistan kääntymään, pakenee hän paikalta. Liian kovat palkkavaatimukset tällä mallilla kyllä.


5 kommenttia:

 1. <3 <3 En ollut huomannut tätä ollenkaan! Mikä ihana mekko! Ja malli tietysti supersuloinen ja rakas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eihän tää täällä kauaa ollut ollutkaan :)

   Poista
 2. Ihana mekko. Ja loistavat kuvat. Missä on koko kuva sun mekosta? ;) Ihana kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään kankaasta, oli kyllä hyvä löytö. Kuva mun mekosta löytyy siis täältä http://kukkarukkanen.blogspot.fi/2014/01/kapyseni.html

   Poista
 3. Mun ompelukone (Singer) suostuu tekemään hyvää kaksoistikkiä vain kalliilla langoilla. Normitikissä ei ole niin kranttu. Olen tästä syystä kyllästynyt täysin koko kaksoisneulaan, enkä käytä sitä enää. Ihana mekko ja tyyppillistä 5-vuotiaan mallikäytöstä. Vieraampi kuvaaja sai kyllä lapset tekemään ihan mitä vain ja kieli pysyi suussa ja sormet poissa suusta. En malta odottaa että pääsen täyttämään kameran kortin epäonnistuneilla joulukorttikuvilla.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!