sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Miehelle myssyTämä pipo valmistui oikeastaan jo viime vuonna, itseasiassa juuri ennen vuoden vaihtumista. Aloitin tämän joskus marraskuussa ja yritin neuloa tätä miehelleni jouluyllätykseksi. Onnistuinkin yllättävän hyvin pitämään tätä salassa, mutta jouluksi tämä ei valmistunut. Ja lopulta mies tämän näki ja tunnustin neuloneeni hänelle pipoa salaa. Mies sanoi, että miksi kerroin, eihän hän olisi arvannut mitä neulon, koska hänen mielestään näytti, että teen norsun villasukkaa tai jotain. Se, että miehen pipo näyttikin norsun villasukalta ei jotenkaan sydäntä lämmittänyt ja onhan tuo nyt vähän tuommoinen, lyttyinen ja ryttyinen. Ja ihan totta, enhän mä näistä kuvistakaan yhtään erota, että onko tuossa mun mieheni pää vai jonkun norsun jalka.

Malli: ei ollut 
Lanka: Rowan Felted Tweed
Puikot: 3,5

Ja puikoilla on jotain uuttakin ja siitä ei ainakaan tule norsun sukkaa, vaan ihana neuletakki, mulle.lauantai 11. tammikuuta 2014

Tyttärelle samanlaista


Tein itselleni alkutalvella kämmekkäät ja heti kun ne valmistuivat, alkoi tytär omimaan niitä. Vähän vaille 5-vuotiaalle nuo aika pitkätkin kämmekkääni olivat aivan valtavat, mutta hän oli hyvin ihastunut niihin ja tuon ikäinen voi niin voimakkaasti tahtoa ja tuntea, että... lupasin tehdä hänelle omat. Ja olihan se aika liikuttavaa, että hän halusi samanlaiset kuin äidillä. Nämä valmistuivat jo ennen joulua, tänään saatiin kuvattua ja nyt onkin jo melkein kaikki viimevuotiset käsityöt esitelty blogissa :)
Malli: sovellettu Fishtail Wristwarmers
Lanka: Puffalan Merino-Puffa
Puikot: 2,5 mm pyöröt

maanantai 6. tammikuuta 2014

Käpyseni


Vielä muutama viime vuonna valmistunut käsityö pitää esitellä, ennenkuin valmistuu tämän vuoden ensimmäiset käsityöt. Saa nähdä saanko kuvattua mitään, tuntuu, että lähipäivinä on ollut niin hämärää, että edes ulkona ei olisi saanut kivoja kuvia.
Nämä kuvat ovat otettu kai 29. joulukuuta ja vaikka ei näytä talviselta, mulla oli silti todella kylmä (varsinkin pelkällä mekolla) ja se myös useimmissa kuvissa näkyi :) Kengät eivät oikein sovi tyyliin, mutta onneksi oli talvikumpparit jalassa, koska tietysti astuin tuonne veteen tuossa rannalla kekkuloidessani. Mekko on tehty samalla kaavalla kuin kesällä valmistunut mekko ja kangas on joskus Triteksistä Tampereelta ostettu. Ja on muuten ihana kangas, harmi kun ei ollut yhtään lähikuvaa siitä.


Mekko
Kaava: Burda 6/2013, malli 128
Kangas: Triteksiltä (onkohan Nansoa siis?)


Ja sitten päästäänkin varsinaiseen asiaan, sydänkäpyseeni, neuletakkiin. Malli on Amy Christoffersin Pomme de Pin ja sen löysin Ravelrystä joskus loppukesällä, sitten aloin miettiä, että mistä langasta alkaisin tehdä. Mulla on herkkä iho ja kutian herkästi, joten se vähän rajoittaa lankojen valinnassa. Merinovilla sopii useimmiten ja kun huomasin, että Neulisti Missä neuloime kerran -blogista oli tehnyt saman neuletakin Manos del Uruguayn Silk Blend -langasta, päätin uskaltaa tehdä siitä :)

Ja tästä neuletakista tuli kyllä ihana, onneksi, sillä ensimmäinen itselle tehty neuletakki ei oikein onnistunut. Neuloessa pelkäsin, että tulee liian pieni, mutta se vain vaikutti siltä, koska ennen höyryttämistä tuo pitsineule oli kurtussa. Tätä oli ihan kiva neuloa ja näin jälkikäteenkin tuntuu oikein mkavalta kun lopputulos on itselle mieluinen. Mulla onkin jo langat ostettuna seuraavaa neuletakkia varten (ja sitä seuraava neuletakki jo mietittynä, ja se tuleekin miehelleni). Mulla vain on sellainen ongelma, että neulominen aina alkaa tuntua hartioissa, vaikka kuinka yrittäisin muistaa neuloeassa pitää hartiat rentoina. 
Elikä, miten neuloa niin, etteivät hartiat kipeydy?

Neuletakki
LangatManos del Uruguay, Silk Blend, 2530 Lankaideasta
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
lauantai 4. tammikuuta 2014

Pienen pojan Jussi-slipoveri


Tämä neulomus valmistui jo joulukuussa ja ehtikin sitten jouluksi saajalleen. Erään lötköpötköpojuksikin kutsutun pienokaisen äiti toivoi pojalleen Jussi-slipoveria ja minä rohkeana aloitin urakan. Kirjoneuleet eivät ole vahvuuteni, mutta tätä neuloessa uhosin kyllä, että opettelen vielä tämänkin lajin.
Löysin Novitalta Jussi-slipoverin ohjeen, mutta siinä ei ollut tarpeeksi pientä kokoa, joten jouduin säveltämään. Kyllä jännitti, ja ihan syystäkin, kaikki ei mennyt kuin Strömsössä. Valmista kuitenkin tuli, purkamista oli ihan tarpeeksi, enkä ole ole kyllä erityisen ylpeä tästä, mutta kyllä nyt kehtasin tämän ystävälleni luovuttaa.

Neuloessani tätä en ollut nähnyt lötköpötköpojua aikoihin ja olin todella epävarma tuleeko slipoverista sopiva vai ihan valtava. Vauvoilla on kuitenkin tapana kasvaa parissa kuukaudessa valtavasti ja kun joulun aikaan tavattiin poju ei ollutkaan enää lötköpötkö vaan tosi jäntevä pönöttäjä :) Taisi olla kuitenkin jonkin verran kasvunvaraa slipoverissa, toivottavasti on sopiva jossain vaiheessa ja jos se vaihe ei olisi kesän kuumimmat hellepäivät, niin se olisi myös ihan jees :)
Malli: Novitan Jussi-slipoveri muokattuna
Langat: Novitan Nallea
Puikot: 3,5 pyöröpuikotItselleni muistiin silmukkamäärä, joka oli 60 s etukpl ja 60 s takakpl, eli yhteensä 120 s. Aioin myös kirjoittaa ylös muutakin tekemääni, mutta se sitten jotenkin jäi... Neuloin alhaalta ja käytin tässäkin magic loop -tekniikkaa kun siihen niin ihastuin. Mielestäni on paljon kätevämpi neuloa yhtenä kappaleena, niin ei jälkeenpäin tarvitse kursia kokoon.

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää uutta vuotta 2014!Toivotan blogini lukijoille oikein hyvää vuotta 2014. Musta tuntuu, että tästä vuodesta tulee ihan mahtava. Lukekaa myös Isaac Asimovin ennusteet vuodelle 2014, mä kyllä odotan läpinäkyviä kuutioita, joista voi katsella kolmiulotteista kuvaa!