maanantai 23. helmikuuta 2015

Orion


Noin vuosi sitten täällä bogissakin kerroin, että aion opetella neulomaan kirjoneuleita. Olin myös pitkään ajatellut, että haluaisin neuloa miehellekin neuletakin. Sitten löysinkin Ravelrystä ohjeen, joka näytti ihan siltä, että voisi olla mun miehen neuletakki. Ja sitten ihana kummitätini kävi mulle ostamassa Rowanin ohjekirjasen, jossa tämä ohje oli. Kiitos vielä kummitädille vaivannäöstä!

Mutta sen sanon, etten enää koskaan neulo kirjoneuletta tasona, sillä kirjoneuleen neulominen nurjalla on ärsyttävää! Lisäksi tätäkin ohjetta piti vähän soveltaa, sillä käytin eri lankaa kuin ohjeessa ja lisäksi halusin neuloa etu- ja takakappaleet yhtenä kappaleena kainaloihin asti. Tämä melkein jäi valmistumatta. Ja ohessa piti neuloa pieniä "välipaloja" (pipo, pari huivia, sukat), koska tämä oli niin haastava ja rasittava neulottava ja sen vuoksi tauolla pitkiäkin aikoja. Lisäksi toinen hiha piti neuloa melkein kokonaan uudestaan. Siis melkein kokonaan ja siksi hihat ovat keskenään hieman erilaiset. Kuitenkin se, miten ärsyttävän tuskastuttavaa tätä oli neuloa, vastaa sitä miten mahtavalta tuntui kun tämä oli vihdoin valmis. Pidän itseäni melkein sankarina nyt.


Malli: Orion by Martin Storey
Lanka: Cascade Yarns, Cascade 220 Heathers
Puikot: 4 ja 4,5 (hihoissa 4 ja 5)
Tarkemmat tiedot Ravelryssa7 kommenttia:

 1. Kannatti kärsiä! Upea lopputulos! Ehkä tästä tulee yhtä paljon pidetty kuin minun "toinen ihoni".

  VastaaPoista
 2. Upea lopputulos! Sopii miehelle hienosti ja jos on vielä mieleinen, mikäs sen ihanampaa!!

  VastaaPoista
 3. Wau! Onpa hieno!! Aika hullu kun jaksoit tehdä, mä en jaksais ikinä, enkä osaiskaan, tai jaksais opetella. Vaivan arvoinen kylläkin. Hyvä sä!! :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä kannatti nähdä vaiva! Hieno on ja käyttäjänsä näköinen. Ennustan monia, monia käyttövuosia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista teille kaikille! <3 Nyt tulikin mieleen, että olisi pitänyt jo keskeneräisestä neuleesta laittaa kuvia tänne ja kerjätä tsemppauksia, ehkä olisi sitten saanut jo aiemmin valmiiksi. No, ihanaa, että tää on valmis nyt, oon kyllä tosi iloinen, että jaksoin tehdä valmiiksi!

  VastaaPoista
 6. Hieno! Kirjoneuleessa on aina oma vääntämisensä, mutta todella hyvää työtä olet tehnyt. Joko on uusi suunnitteilla?;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin laiska bloggari, että kommentitkin saatan huomata vasta viikkojen kuluttua. Mutta kiitos kommentistasi! Ja vieläkään en ole toipunut tästä koettelemuksesta, ehkä sitten kesän jälkeen seuraava kirjoneulekoitos. Tällä hetkellä parantelen traumojani ainaoikealla ja villasukilla :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!